preskoči na sadržaj
Vijesti

UPUTE OSNOVNE ŠKOLE MURSKO SREDIŠĆE VEZANE UZ UTVRĐIVANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA DJETETA RADI UPISA U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE


 

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da je sukladno mišljenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (KLASA: 501-05/20-15-2, URBROJ: 381-15-150-20-147 od 18. svibnja 2020. godine), zbog aktualno povoljne epidemiološke situacije, moguće nastaviti aktivnosti vezano uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta i u školskim ustanovama, s tim da su se škole dužne pridržavati odgovarajućih mjera iz Uputa HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu, s naglaskom na sljedeće mjere:

  -  održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)

  -  pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu) te, ako je moguće, koristiti vlastitu kemijsku olovku kod pisanja testa,

  - odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19,

 -   redovito prozračivati prostorije.

Ujedno Vas obavještavamo da se očekuje objava Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava koja će omogućiti pomicanje rokova i provođenja dijela postupaka na daljinu.

 

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta kod pedagoginje i defektologinje započet će od utorka, 26. svibnja 2020. godine.

Dolasci i testiranje prilagođeni su trenutnoj epidemiološkoj situaciji i u skladu su sa preporukama HZJZ.

Djeca će dobiti pojedinačne termine u razmaku od 40 minuta (radi dezinfekcije i prozračivanja),  a testiranja će trajati do 25 minuta.

Poziv sa terminom dolaska djeteta u školu poslat ćemo Vam poštom na kućnu adresu.

Testiranje će se provoditi u učionicama u prizemlju škole, a provodit će ga pedagoginja i defektologinja  škole.  

Molimo Vas da na utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta dođete na točno određeni termin koji ćete dobiti poštom. U pratnji djeteta može biti samo jedna osoba (roditelj ili staratelj). Preporučamo da nosite zaštitnu masku. Dijete ne nosi masku.

Prema uputama HZJZ roditelji/skrbnici dovode djecu u ustanovu na način da ne ulaze u ustanovu, već prema pozivu stručne službe dolaze s djetetom do ulaznih vrata škole te čekaju vani do kraja utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta.

Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu prije dolaska u ustanovu, te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu već se javljaju telefonski i dogovaraju novi termin. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu. Prilikom ulaska u školu dijete će obavezno dezinficirati ruke.

 

Napomene:

1. Molimo Vas da dijete sa sobom ponese običnu (grafitnu) olovku za pisanje.

2. Obzirom da učenici od prvog razreda osnovne škole imaju mogućnost pohađanja izbornih predmeta – Vjeronauk i Informatika, molimo Vas da do dana testiranja donesete odluku o pohađanju navedenih izbornih predmeta kako biste mogli popuniti suglasnosti.

 

U slučaju da ste spriječeni, molimo Vas da nam se obratite na broj: 0996771370


Pedagoginja: Marija Zadravec Kvakan, mag.hist., mag.paed.    

Defektologinja: Olivera Potočnik, prof. def. mentor
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Aleksandra Sklepić   datum: 20. 5. 2020.


Tražilica

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Anketa
Želite li izborne predmete u rasporedu?

Forum

Arhiva dokumenata
Kurikulum_12_13_KOMPLETNO.pdf
05.10.2012.
Kurikulum_12_13_KOMPLETNO.pdf
doc_pdf

preskoči na navigaciju